Engine & Internal Chat about beefing up your insides here...

4x4 sensor on my front differential?

  #1  
Old 03-15-2016, 01:21 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2016
Posts: 94
Default 4x4 sensor on my front differential?

there are two plugs on the front diff. one should go to the solenoid that operates the engagement gears of the front diff. the other should be the sensor to show that the solenoid and gears are in working mode, and that the front axle assembly is connected together/ live.
are you sure the 4x4 drive is working? or is just the light indicating everything is good?
the unplugged wiring for the sensor maybe indicating to the system, that things are working as programed. if the 4x4 is truly working, then possibly you just have a bad sensor. in which case leaving it unplugged solved your problem. but usually the solenoid is what goes bad, and the gears in the diff/axles do not engage. a new solenoid fixes this.ATEQ VT55
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jamesbates
New Members Area
0
05-10-2014 02:47 AM
jamesbates
New Members Area
0
03-18-2014 12:12 PM
jeka616
Engine & Internal
1
04-10-2013 10:03 PM
MSFIT
Private 'Wanted' Classifieds
0
05-29-2007 09:41 PM
geeddle
New Members Area
1
11-10-2005 05:56 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 4x4 sensor on my front differential?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.